Roots kalender voor 2016!

Roots agenda 2016!

Zoom.NL van november 2015!


 

National Geographic scheurkalender 2016 met Zeearend gemaakt in Duitsland!

Natuurfotopassie editie april 2015, Roofvogels “Heersers op vleugels”

Roots magazine blog, 1 mei 2015


 

Zoom.nl herfst editie


 

Expositie Natuur om de Hoek

Het voorbereiden en ophangen van de foto's was nog een hele klus, hangt het wel recht ...? Gelukkig met assistentie van zwager Rene Akkies, Donald Schell organisator/schrijver en eigenaar Michael van Lunchroom de Beurs in Schiedam werd de klus geklaard.
Zaterdag 7 juli was de opening van de expositie "Natuur om de Hoek" een feit. Na een mooie speech van natuurfotograaf Edwin Kats werd de expositie geopend en konden de bezoekers mijn werk bekijken. Uiteraard heb ik aan diverse gasten nog e.e.a. verteld over de foto's.

Natuurfotopassie

In 2014 zijn o.a. mijn beelden gebruikt voor het blad Natuurfotopassie van Jan Vermeer. Editie 10 van februari / maart 2014, toont in het artikel "Belicht" een voorjaarsfoto van een reekalf en een reegeit. In het interview kom je meer te weten over mijn fotografisch verleden als fotolaborant en de kennis opgedaan over kleurzwemen in de analoge tijd, die nog steeds zeer goed toepasbaar is in de digitale doka. De focus in dit artikel is op De Westerheide en haar reeën, die weer terug komen in editie 13 van augustus / september, met 10 pagina's over reeën met 5 foto's van mijn hand.

digEzine

2014, mei 26 - Zo kritisch als we vaak zijn over ons natuurbeheer zo weinig weten we er soms van, en dat merkte ik weer toen ik de fantastische foto's van Andy Luberti onder ogen kreeg. Uit zijn liefde voor de natuur en sterke gevoel voor compositie is gaandeweg een portfolio aan het ontstaan waar hij steeds vaker mee wordt gecomplimenteerd. Door het onvolprezen FaceBook al een paar maal op zijn foto's gestuit heb ik hem een tijdje gevolgd hoewel digEzine niet echt vaak publiceert over natuurfotografie. Terugbladerend via de zoekoptie blijken natuurbeelden wel regelmatig voor te komen maar dan vrijwel altijd over buitenlandse professionals, en dat kan dus beter... Luberti's manier van kijken, lichtgebruik en beeldopbouw vind ik heel erg inspirererend, naast het feit dat hij onze ogen opent voor het moois 'direct om de hoek'. En daarom - en ook vanwege zijn komende expositie - kiest digEzine vandaag één van zijn highlights voor onze See Hear pagina's.

 

Jurylid Robert: Edelherten fotograferen als het zo koud is dat er waterdamp ontstaat is een standaardwerkwijze van de natuurfotograaf. In deze foto is het door het tegenlicht en de compositie met boomsilhouetten subliem en origineel ingezet.

Natuurfotopassie

Natuurfotopassie nr 7 augustus/september 2013 artikel Edelherten "De oerklank van het edelhert"

 

Roots agenda

Er staan maar liefst honderd top natuurfoto’s van Rootslezers in deze agenda uit 2013, waaronder mijn roodborst foto gemaakt in de Amsterdamse waterleiding duinen (AWD).

DDN Fotoboeken

Deel de Natuur geef jaarlijks fotoboeken uit met beelden die gekozen zijn vanuit de website www.deeldenatuur.nl, waar diverse natuurfotografen hun beelden plaatsen. Afhankelijk van het thema worden er beelden gekozen van de leden van Deeldenatuur. Zo ook van mij in 2012 een foto van een Edelhert uit Denemarken en een Wolf uit het Beierse Woud. Eerder in 2011 mijn foto van een ree in het bekende boekweit veldje op de Westerheide.